Žemlovka s vanilkovou zmrzlinou

Doba prípravy 45 minútNáročnosť

Žemlovka s vanilkovou zmrzlinou – suroviny:

1 balenie vianočky, 250 ml mlieka, 250 ml šľahačkovej smotany, 100 g kryštálového cukru, 25 g masla, 85 g bielej čokolády, 4 PL whisky, hrozienka, 1 vanilkový struk, 2 vajcia, 3 vaječné žĺtky, vanilková zmrzlina, práškový cukor na posypanie

Žemlovka s vanilkovou zmrzlinou
https://www.shutterstock.com

Postup:

Pec necháme rozohriať na 180°C. Spolu uvaríme mlieko, smotana a vanilkový struk. Keď smotana s mliekom a vanilkovým strukom zovrie, zašľaháme do masy vajcia a bielu čokoládu. Pre chuť pridáme whisky. Necháme chvíľu povariť a precedíme. V miske vyšľaháme vajcia, žĺtky a cukor a zalejeme precedenou zmesou. Premiešame. Vianočku nakrájame a vystelieme ním zapekaciu misu. Polejeme ju roztopeným maslom a posypeme hrozienkami. Do takto pripravenej misy nalejeme horúcu smotanovú zmes, vložíme do vyhriatej rúry a pečieme cca 20 – 25 min do zhustnutia. Upečenú zmes posypeme práškovým cukrom. Žemlovka s vanilkovou zmrzlinou je hotová. Servírujeme ju pri izbovej teplote.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach