Domáci mandľový likér

Doba prípravy 25 minútNáročnosť

Vystačí na: 3 fľaše a 500 ml

Suroviny na domáci mandľový likér:

1 balíček pudingu s mandľovou príchuťou, 700 ml polotučného mlieka, 30 g cukru, 2 plechovky Salka karamel, 250 ml rumu, 1 KL mandľovej arómy

Ešte potrebujeme: elektrický ručný šľahač

Domáci mandľový likér

Postup:

Na prípravu likéru uvaríme puding podľa návodu na obale, ale so 700 ml mlieka a 30 g cukru. Redší puding necháme za občasného miešania vychladnúť. Do vychladnutého pudingu pridáme karamelové salko a elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni vyšľaháme dohladka. Prilejeme rum a arómu a na najnižšom stupni šľaháme asi 1 minútu. Hotový likér prelejeme do sklených fliaš a uchovávame v chladničke.

Mohlo by vás zaujímať

Orechový likér z pražených lieskových orechov

Orechový likér z pražených lieskových orechov

30 minútEnergia: 3303 kcal.Suroviny na orechový likér z pražených lieskových orechov ( rozpočet zhruba 1l orechového likéru: 3/5 l mlieka, 10 dkg pražených lieskových orechov, 30 dkg… Čítaj ďaľej

Tip:

Likér je výborný do kávy alebo na poliatie zmrzlinových pohárov.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach