Mojito ako od kubánskeho barmana

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Suroviny:
6 cl bieleho rumu, 1/2 ks limetky, 1 hrsť mätových lístkov, 2 lyžičky Korunného cukru hnedého, sódu, ľadovú drť, alebo pohár plný kociek ľadu, vyšší sklený pohár

Mojito

Postup:
Najskôr si do pohára pripravíme na štvrtinky pokrájanú polovicu limety, (POZOR, kôra môže byť chemicky ošetrená a je potrebné ju pred použitím dôkladne umyť) a zasypeme Korunným cukrom hnedým. Ak nemáte v kuchyni profesionálny muddler, použite na jemné roztlačenie limety napríklad voľnú súčasť mažiaru, alebo hrubšiu varechu. Potom pridáme k zmesi mätu a jemným roztlačením z nej uvoľníme arómu. Zalejeme rumom, premiešame lyžicou, pridáme po okraj ľad, dolejeme sódou a na záver zľahka premiešame, aby bol nápoj kompaktný.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach