Orechový likér z pražených lieskových orechov

Doba prípravy 30 minútEnergia: 3303 kcal.Náročnosť

Suroviny na orechový likér z pražených lieskových orechov ( rozpočet zhruba 1l orechového likéru:

3/5 l mlieka, 10 dkg pražených lieskových orechov, 30 dkg kryštáľového cukru, 3 žĺtky, 2 vajcia, 1 balíček vanilínového cukru, 3/8 l potravinárskeho liehu

Postup:

Zomelieme orechy. Polovicu cukru roztopíme na miernom plameni tak, aby sa nesfarbil, pridáme orechy a dôkladne pomiešame. Podlejeme mliekom a necháme variť na miernom plameni približne 10 minút. Potom zlejeme cez sitko a necháme vychladnúť. Nad parou zmiešame vajcia, žĺtky, vanilínový cukor a zvyšok kryštálového cukru tak, aby vznikla zmes krémovej konzistencie a miešame dovtedy, kým masa viditeľne zväčší svoj objem. Potom masu vezmeme zo sporáka a šľaháme až do jej vychladnutia. Dôkladne zmiešame vaječnú masu s orechovou zmesou a potravinárskym liehom. Necháme vychladnúť a orechový likér z pražených lieskových orechov naplníme do sterilizovanej fľaše.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach