Káva z Maroka, s kardamómom a škoricou

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Káva z Maroka – možno ju poznáte z dovolenky…

Suroviny na kávu z Maroka ( rozpočet na 1 l ):

5 zrniečok kardamómu, 3 paličky škorice, štipka mletého korenia, 8-10 PL čerstvo zomletej kávy

Postup:

Zrniečka kardamómu zľahka roztlačíme, aby sa lepšie rozvinula aróma. Koreniny uvaríme v hrnci spolu s jedným litrom vody. Potom pridáme čerstvo zomletú kávu a krátko všetko pomiešame. Nakoniec hrniec odložíme zo sporáka a necháme odstáť 2-3 minúty. Premiešame, a ak chceme mať kávu naozaj veľmi silnú, necháme ju lúhovať ešte ďaľšie 2-3 minúty.

Hotovú kávu prefiltrujeme cez filter a osladíme podľa chuti. Ak nemáte po ruke filter, jednoducho iba vyberte z kávy kardamómové zrniečka a škoricu a môžete ju rovno piť. Nechajte ju však dobre usadiť! Káva z Maroka je hotová 🙂

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach