Pomarančový vianočný sirup

Doba prípravy 40 minútNáročnosť

Suroviny ( vystačí na 700 ml sirupu ):

500 g pomarančov (olúpaných a nakrájaných na malé kúsky), 5 celých klinčekov, celá škorica, na špičku noža mletého kardamómu, 100 ml vody, 1 balíček Cukru na sirup Dr. Oetker

Pomarančový vianočný sirup

Postup:

Na prípravu sirupu vložíme kúsky pomaranča do hrnca. Pridáme klinčeky, škoricu, kardamóm a zalejeme vodou. Privedieme do varu a za stáleho miešania asi 5 minút povaríme. Odstavíme zo sporáka a necháme vychladnúť. Potom pridáme cukor na prípravu sirupu a odložíme na noc do chladničky.

Druhý deň prepasírujeme cez sitko a sirup asi 5 minút povaríme. Ešte horúci sirup nalejeme do dôkladne umytých nahriatych fliaš. Fľaše starostlivo uzavrieme viečkom a asi na 20 minút položíme naležato.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach