Pikantná čínska zmes

Doba prípravy 30 minútNáročnosť

Pikantná čínska zmes – suroviny:

1 pór, 3 mladé cibule, 1 zelená paprika, 1 červená paprika, 1 žltá paprika, 1 cuketa (stredná veľkosť), 125 g sójových klíčkov, 65 ml oleja, 125 ml vody, 3 KL soli, 2 PL kečupu, 1 PL čínskeho korenia,  3 PL sójovej omáčky, 2 PL jablkového octu, 2 PL zemiakového škrobu Solamyl, 125 ml vody, 1/2 KL pomôcky na konzervovanie

Pikantná čínska zmes

Postup:

Zeleninu nakrájame podľa želania. V hrnci ohrejeme olej a zeleninu krátko osmažíme. Ochladíme 125 ml vody a odstavíme z platne. Ďalej pridáme soľ, kečup, korenie, sójovú omáčku, ocot a privedieme k varu. Škrob rozmiešame v 125 ml vody, pridáme k ostatnému a necháme povariť. Odložíme z platne, pridáme Pomôcku na konzervovanie, dobre premiešame a ihneď plníme až po okraj do pripravených pohárov.
Poháre uzavrieme viečkom, postavíme na plech, ktorý naplníme do 2 cm horúcou vodou a  vložíme do spodnej polovice vopred vyhriatej rúry.

Mohlo by vás zaujímať

Rezance s rybím karí Khanom Jin

35 minútSuroviny na rezance s rybím karí Khanom Jin: 2 hrnčeky kokosového mlieka, 400 g Maesri červená karí pasta, 2 lyžičky prášku krachai (korenie príbuzné zázvoru),… Čítaj ďaľej

Zaváracia teplota(predhriatie a zaváranie): 100 °C / stupeň 1 (plyn)

Doba zavárania: 30 minút

Tip: Pikantnú čínsku zmes servírujte s čínskymi rezancami.

Save

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach