Pikantná čínska zmes – suroviny:
1 pór, 3 mladé cibule, 1 zelená paprika, 1 červená paprika, 1 žltá paprika, 1 cuketa (stredná veľkosť), 125 g sójových klíčkov, 65 ml oleja, 125 ml vody, 3 KL soli, 2 PL kečupu, 1 PL čínskeho korenia, 3 PL sójovej omáčky, 2 PL jablkového octu, 2 PL zemiakového škrobu Solamyl, 125 ml vody, 1/2 KL pomôcky na konzervovanie
Postup:
Zeleninu nakrájame podľa želania. V hrnci ohrejeme olej a zeleninu krátko osmažíme. Ochladíme 125 ml vody a odstavíme z platne. Ďalej pridáme soľ, kečup, korenie, sójovú omáčku, ocot a privedieme k varu. Škrob rozmiešame v 125 ml vody, pridáme k ostatnému a necháme povariť. Odložíme z platne, pridáme Pomôcku na konzervovanie, dobre premiešame a ihneď plníme až po okraj do pripravených pohárov.
Poháre uzavrieme viečkom, postavíme na plech, ktorý naplníme do 2 cm horúcou vodou a vložíme do spodnej polovice vopred vyhriatej rúry.
Mohlo by vás zaujímať
Zaváracia teplota(predhriatie a zaváranie): 100 °C / stupeň 1 (plyn)
Doba zavárania: 30 minút
Tip: Pikantnú čínsku zmes servírujte s čínskymi rezancami.