Bavorská polievka s cestovinou

Doba prípravy 45 minútEnergia: 224 kcal.Náročnosť

Bavorská polievka s cestovinousuroviny (rozpočet pre 4 osoby):

1 pór, 100 g zeleru, 200 g mrkvy, 4 cibule, 2 lyžice oleja, 1 strúčik cesnaku, 1 zväzok petržlenovej vňate, 1/2 lyžičky tymianu, 1/2 bobkového listu, 1/2 lyžičky soli, trochu mäsového extraktu

Na sedliacke fliačky: 100 g hrubej múky, 1 vajce, 1 lyžica oleja, štipka soli

Postup:

Zeleninu očistíme, umyjeme a pokrájame na kocky. Cibuľu aj so šupkou zohrejeme na oleji, pridáme zeleninu a opekáme dozlatista. Pridáme neošúpaný cesnak, peržlenovú vňať, koreniny, soľ a dolejeme 3/4  l vody. Uvarený vývar scedíme, dochutíme mäsovým extraktom. Múku zmiešame s vajcom, olejom a soľou a spracujeme do cesta, ktoré sformujeme do gule.

Mohlo by vás zaujímať

Mäsová polievka s rezancami

90 minútMäsová polievka s rezancami – suroviny: 1 veľká červená cibuľa, 3 polievkové lyžice olej, 1 strúčik cesnaku, 400 g mletého hovädzieho mäsa, 1 čajová lyžička… Čítaj ďaľej

Potreté olejom ho necháme 30 minút odpočívať. Na pomúčenej doske ho potom natenko vyvaľkáme a nakrájame na väčšie kosoštvorce alebo fliačiky. Tie necháme preschnúť, prebytočnú múku otrasieme. Fliačiky uvaríme vo vriacej slanej vode, na cedidle prepláchneme a preložíme na taniere. Prelejeme horúcim vývarom a posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.

1 porcia obsahuje: 938 joulov (224 kalórií)

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach