Brokolicová polievka s haluškami

Doba prípravy 30 minútEnergia: 421 kcal.Náročnosť

Brokolicová polievka s haluškami je vhodná k obedu ale aj na večeru.

Brokolicová polievka s haluškami – suroviny:

1/2 kg brokolice, 3/4 l slepačej polievky, 250 ml sladkej smotany, 1/16 l bieleho vína, 2 malé cibule, citrónovú šťavu, 15 dkg kuracieho mäsa, 1/8 l sladkej smotany, malé množstvo vínovice, soľ, mleté čierne korenie, muškátový oriešok, maslo

Postup:

Brokolicu umyjeme, očistíme, rozdelíme na ružičky a povaríme v osolenej vode. Scedíme cez sítko, umyjeme studenou vodou a rozmixujeme. Ošúpeme cibuľu, pokrájame nadrobno. Rozpálime jednu lyžicu masla, pridáme cibuľu a popražíme do sklovita. Podlejeme vínom a povaríme. Dolejeme slepačí vývar a povaríme, tak aby sme množstvo tekutiny zredukovali asi na 1/2 litra. Prilejeme sladkú smotanu. Na halušky určené kuracie mäso pokrájame na malé kúsočky a spolu so sladkou smotanou spracujeme na mäsovú kašu. Kašu pretrieme cez sito, pridáme soľ, mleté korenie a vínovicu.

Mohlo by vás zaujímať

Brokolicová polievka so syrom

35 minútBrokolicová polievka so syrom – suroviny: 300 g brokolice, 300 g múčnych zemiakov, 1 menšia cibuľa, 1 strúčik cesnaku, 1 polievková lyžica slnečnicového oleja, 500… Čítaj ďaľej

Dáme zovrieť osolenú vodu a z mäsovej zmesi vykrajujeme lyžicou halušky, ktoré uvaríme. Vyberieme ich na tanier. Pred podávaním polievky do zmesi vmiešame brokolicovú zmes, pomixujeme a dochtíme soľou, korením, muškátovým orieškom a pridáme trocha citrónovej šťavy. Halušky zohrejeme, naberieme polievku na tanier a podávame.  

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach