Bryndzová polievka

Doba prípravy 15 minútEnergia: 306 kcal.Náročnosť

Bryndzová polievka – suroviny:

300 g zemiakov, 1 l mlieka, 1 malá cibuľa, soľ, 100 g bryndze, 2 dcl kyslej smotany, petržlenová vňať alebo pažítka

Postup:

Zemiaky ošúpeme, umyjeme, pokrájame na  malé kocky a spolu s cibuľkou pokrájanou nadrobno uvaríme v osolenej vode domäkka.

Mohlo by vás zaujímať

demikát

Demikát – bryndzová polievka

35 minútPolievka Demikát sa v minulosti varil hlavne v oblastiach s rozvinutým chovom oviec. Existuje viacero receptov na j prípravu Demikátu. Ponúkame vám jeden z nich:… Čítaj ďaľej

Bryndzu rozšľaháme so smotanou a mliekom, pridáme k zemiakom, premiešame a odstavíme. Dochutíme posekanou petržlenovou vňaťou alebo pažítkou.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach