Demikát – bryndzová polievka

Doba prípravy 35 minútNáročnosť

Polievka Demikát sa v minulosti varil hlavne v oblastiach s rozvinutým chovom oviec. Existuje viacero receptov na j prípravu Demikátu. Ponúkame vám jeden z nich:

Suroviny na Demikát:

1,5 l vody, 1 cibuľa, soľ a korenie, 200 g zemiakov, 1 ČL mletej červenej papriky, ½ ČL rasce, 125 g bryndze, 100 ml sladkej smotany, 2 krajce čierneho chleba, 1 PL lyžica masti

Postup:

Do vody dáme variť očistenú a nadrobno nakrájanú cibuľku, na kocky nakrájané zemiaky, mletú červenú papriku a potlčenú rascu. Varíme tak dlho, kým zemiaky nezmäknú. Jedinečnú Bryndzu dáme do polievkovej misy a dobre vymiešame so smotanou. Následne túto zmes prilejeme k zemiakom s cibuľkou a všetko dobre rozmixujeme.

Mohlo by vás zaujímať

Bryndzová polievka

15 minútEnergia: 306 kcal.Bryndzová polievka – suroviny: 300 g zemiakov, 1 l mlieka, 1 malá cibuľa, soľ, 100 g bryndze, 2 dcl kyslej smotany, petržlenová vňať alebo… Čítaj ďaľej

Výsledok nášho kulinárskeho snaženia nalejeme do tanierov, a pokiaľ už pomocníci stihli pokrájať čierny chlieb na kocky a opražiť ho na rozpálenej masti, nasypeme ho do zmesi. Polievku môžeme posypať posekanou pažítkou, trebuľkou alebo kôprom. Ostáva už len dozdobiť tanier zeleninou a pustiť sa do toho!

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach