Desiatová zeleninová polievka

Doba prípravy 35 minútEnergia: 228 kcal.Náročnosť

Desiatová zeleninová polievka – Suroviny (rozpočet pre 4 osoby):

600 g mrazenej letnej zeleniny, 1 špiková kosť, 600 g hovädzej krkovice, 750 g zemiakov, 1 cibuľa, 1 zväzok byliniek s petržlenovou a zelerovou vňaťou a tymianom, 1 bobkový list, soľ a mleté čierne korenie, 1 zväzok pažítky, 1 lyžička karí korenia, 2 lyžice masla

Desiatová zeleninová polievka
https://www.shutterstock.com

Postup:

Zmrazenú zeleninu necháme rozmrznúť. Mäso pokrájame na kocky a spolu s kosťou zalejeme primeraným množstvom vody. Vložíme do kuchty (tlakového hrnca). Prevaríme a pozbierame penu. Ošúpanú cibuľu pokrájame nadrobno, bylinky opláchneme vodou a zviažeme do zväzkov. Všetko pridáme k mäsu do polievky a pomaly varíme. Zemiaky očistíme a nakrájame na kúsky a na posledných 20 minút varenia pridáme do polievky. 10 minút pred odstavením vložíme i rozmrazenú zeleninu. Polievku osolíme a okoreníme. Pažítku pokrájame nadrobno a spolu s karí korením a maslom pridáme do hotovej polievky. Zamiešame, dochutíme a podávame.

V prípade, že polievku nevaríme v tlakovom hrnci, musíme rátať s tým, že príprava bude trvať oveľa dlhšie – minimálne dve hodiny, kým sa mäsko uvarí.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach