Fazuľová polievka s kakaom

Suroviny:

500 g uvarenej čiernej fazule, 20 g drvených kakaových bôbov, 200 g kvalitného paradajkového pretlaku, 1 ks čili papričky, 1 strúčik cesnaku, 250 g mrkvy, 1 zväzok petržlenovej vňate, 2 cibule, 1 čajová lyžička sladkej papriky, 1 polievková lyžica slnečnicového oleja, 1 čajová lyžička rímskeho kmínu, 1 čajová lyžička semena koriandru, 1 bio citrón.

Fazuľová polievka s kakaom [1]

Postup:

Na oleji orestujeme cibuľku, cesnak, rímsky kmín [2] a semeno koriandru, ktoré sme potĺkli v mažiari. Potom pridámena kocky nakrájanú mrkvu, čili papričku a horké kakao. Následne pridáme sladkú papriku, paradajkový pretlak a ešte orestujeme. Podlejeme vývarom, pridáme uvarenú fazuľu a necháme prevrieť. Dochutíme soľou a citrónom. Podávame s opečenou tortillou.

Autor: Marek Mráz