Gazpacho – andalúzska studená paradajková polievka

Doba prípravy 20 minútNáročnosť

Suroviny na Gazpacho:

1,4 kg zrelých paradajok, 2 plátky bieleho chleba, bez kôrky, 2 uhorky, 1 malá červená cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, 2 zelené papriky, 6 lyžíc extra panenského olivového oleja, 3 lyžice červeného vínneho octu, soľ

Na ozdobu: 1 lyžička jemne nasekaných uhoriek a paprík, 3 – 4 krutóny

Postup:

Namočte chlieb v malom množstve vody. Opatrne vyberte, “vyžmýkajte” a nechajte vyschnúť. Najjednoduchší spôsob, ako olúpať paradajky je zaliať ich vriacou vodou. Nechajte ich vo vode 1 minútu, opatrne vyberte a zlúpnite šupku. Olúpanú a nakrájanú zeleninu: paradajky, uhorky, cibuľu, cesnak a papriky dajte spolu s chlebom do mixéra.

Mohlo by vás zaujímať

Studená zeleninová polievka (Gazpacho)

25 minútSuroviny na Gazpacho: 500 g zrelých paradajok, 1 šalátová uhorka, 2 červené a 2 žlté papriky, 4 strúčiky cesnaku, 2 lyžice mletej papriky, trochu zeleninového… Čítaj ďaľej

Mixujte, kým je zmes hladká. Akonáhle je gazpacho úplne rozmixované, nalejte ho do veľkej misy. Vmiešajte olej a ocot. Pridajte soľ a korenie podľa chuti. Dobre premiešajte, prikryte a najmenej 1 hodinu vychlaďte. Ozdobte nakrájanou zeleninou a krutónmi. Podávajte chladené.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach