Suroviny na Gazpacho:
1,4 kg zrelých paradajok, 2 plátky bieleho chleba, bez kôrky, 2 uhorky, 1 malá červená cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, 2 zelené papriky, 6 lyžíc extra panenského olivového oleja, 3 lyžice červeného vínneho octu, soľ
Na ozdobu: 1 lyžička jemne nasekaných uhoriek a paprík, 3 – 4 krutóny
Postup:
Namočte chlieb v malom množstve vody. Opatrne vyberte, “vyžmýkajte” a nechajte vyschnúť. Najjednoduchší spôsob, ako olúpať paradajky je zaliať ich vriacou vodou. Nechajte ich vo vode 1 minútu, opatrne vyberte a zlúpnite šupku. Olúpanú a nakrájanú zeleninu: paradajky, uhorky, cibuľu, cesnak a papriky dajte spolu s chlebom do mixéra.
Mohlo by vás zaujímať
Mixujte, kým je zmes hladká. Akonáhle je gazpacho úplne rozmixované, nalejte ho do veľkej misy. Vmiešajte olej a ocot. Pridajte soľ a korenie podľa chuti. Dobre premiešajte, prikryte a najmenej 1 hodinu vychlaďte. Ozdobte nakrájanou zeleninou a krutónmi. Podávajte chladené.