Hrášková polievka so zelerom

Doba prípravy 20 minútNáročnosť

Jednoduchá krémová hrášková polievka so zelerom.

Navaríte ju z čerstvého jarného hrášku ale aj zo zmrazeného. Jednoducho podľa sezóny. Vždy bude dobrá.

Hrášková polievka so zelerom – suroviny:

125 g zeleného zeleru, 100 g mrkvy, petržlenová vňať, 150 g oravskej slaninky, 3 strúčiky cesnaku, 2 l slepačieho vývaru, 600 g mrazeného hrášku, soľ, čierne korenie, rozmarín, 4 polievkové lyžice oleja

Hrášková polievka so zelerom
stock.adobe.com

Postup:

Zo zeleného zeleru obtrháme lístky. Zeler a mrkvu očistíme, nakrájame na kocky a v mixéry posekáme ale nie na moc jemno. Zelerové listy a petržlenovú vňať posekáme nahrubo. Slaninu nakrájame na kocky, cesnak na plátky. Slaninu rozpustíme na panvici, pridáme cesnakové plátky a ochutíme rozmarínom. Slepačí vývar privedieme do varu, pridáme rozsekanú zeleninu a hrášok a necháme 10 minút povariť. Dochutíme soľou a korením, pridáme posekanú petržlenovú a zelerovú vňaťku. Polievka je hotová. Opečenú slaninku pridávame až do taniera ako dekoráciu.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach