Hubová polievka s parmezánovými haluškami je rýchlo hotová a kľudne nahradí aj hlavné jedlo.
Suroviny ( rozpočet na 6 porcií ):
30 g sušených húb, 500 ml vody, 2 cibule nakrájané na kocky, 800 ml hubového alebo hovädzieho vývaru (instantného), soľ, čierne korenie, 3 PL sherry, 1 ČL pažítky
Halušky: 150 ml mlieka, 10 g masla, 50 g krupice, 1 vajce, 20 g nastrúhaného parmezánu, soľ
Postup:
Sušené huby dáme do misy a asi 10 minút necháme namočené v teplej vode. Vodu zlejeme a huby dáme do hrnca. Pridáme pokrájanú cibuľu, vývar a dusíme zakryté asi 15 minút. Prelejeme cez sitko. Čistý vývar osolíme, okoreníme a ochutíme sherry.
Mohlo by vás zaujímať
Mlieko, maslo, krupicu, rozšľahané vajce, parmezán a soľ dáme do misy a dobre vymiešame. Z pripravenej zmesi vytvoríme malé guľky alebo pomocou lyžičky malé halušky, ktoré dáme do horúcej polievky a zavaríme ich. Hubová polievka s parmezánovými haluškami je hotová. Posypeme ju pažítkou a podávame.