SPÄŤ
Polievky

Hubová polievka s parmezánovými haluškami

Od: Henrieta Karabova 17.7.2009
1 Hviezda2 Hviezdy3 Hviezdy4 Hviezdy5 Hviezd Ohodnoťte článok
Loading...

Suroviny ( rozpočet na 6 porcií ):

30 g sušených húb, 500 ml vody, 2 cibule nakrájané na kocky, 800 ml hubového  alebo hovädzieho vývaru (instantného), soľ, čierne korenie, 3 PL sherry, 1 ČL pažítky
Halušky: 150 ml mlieka, 10 g masla, 50 g krupice, 1 vajce, 20 g nastrúhaného parmezánu, soľ

Hubová polievka

Postup:

Sušené huby dáme do misy a asi 10 minút necháme namočené v teplej vode. Pridáme cibuľu, vývar a dusíme v mikrovlnnej rúre zakryté asi 15 minút na 800/900 W. Prelejeme cez sitko. Čistý vývar osolíme, okoreníme a ochutíme sherry. Mlieko, maslo, krupicu, rozšľahané vajce, parmezán a soľ dáme do misy, pomiešame a zakryté uvedieme v mikrovlnnej rúre do varu na 4 minúty pri nastavení 800/900 W. Potom varíme ďalších 10 minút na 150 W. Občas zamiešame. Z pripravenej zmesi vytvoríme malé guľky alebo pomocou lyžičky malé halušky, ktoré dáme do horúcej polievky. Posypeme pažítkou a podávame.

womangalérie VŠETKY