Karfiolová polievka

Doba prípravy 30 minútNáročnosť

Karfiolová polievka – suroviny:

1 menší karfiol, 2 zemiaky, 25 g masla, 1 pór – biela časť, 1 l zeleninového vývaru, štipka nastrúhaného muškátového oriešku, 200 ml sladkej smotany, soľ, korenie:

Postup:

Karfiol rozoberte na menšie ružičky a zemiaky nakrájajte na kocky. Na masle krátko osmažte kolieska póru, zalejte zeleninovým vývarom. Pridajte kúsky karfiolu a zemiakov, osoľte a okoreňte. Všetku zeleninu  varte do polomäkka, asi 10 min.

Mohlo by vás zaujímať

Karfiolová polievka s opečeným rožkom

Karfiolová polievka s opečeným rožkom

15 minútKarfiolová polievka s opečeným rožkom je rýchla a chutná polievka. Suroviny na karfiolová polievka s opečeným rožkom: 1kg karfiolu, 1 cibuľa, 200 g múčnych zemiakov, … Čítaj ďaľej

Potom vytiahnite niektoré ružičky karfiolu a zvyšok polievky rozmixujte dohladka. Karfiol vráťte nazad, pridajte štipku muškátového oriešku a zalejte smotanou.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach