Krémová mrkvová polievka s grapefruitom

Doba prípravy 50 minútNáročnosť

Suroviny ( rozpočet pre 3 osoby):

500 g mrkvy, 2 cibule, 1 strúčik cesnaku, soľ, 2 PL olivového oleja, 20 g masla, šťava z 1/2 grapefruitu, 100 ml mirin ( japonské ryžové víno na varenie), 2 l kuracieho vývaru, 1 ČL mletého kardamómu, 1 bobkový list, 100 g šľahačky, 50 g créme fraiche, 1PL medu, štipka muškátového oleja

Krutóny: 4 ks toastového chleba, 3 PL olivového oleja, 1 strúčik cesnaku

Postup:

Mrkvu očistíme a pokrájame na kúsky, cibuľu a cesnak očistíme a obe tiež pokrájame na väčšie kúsky. Všetko spolu osolíme a opečieme na zmesi olivového oleja s maslom. Zalejeme s grapefruitovou šťavou a mirinom a zmes trocha zredukujeme varením. Do pripravenej redukcie pridáme kurací vývar. Do vývaru pridáme bobkový list a kardamóm a varíme spolu asi 30 minút.

Pokým sa varí polievka, pripravíme si krutóny. Toastový chlieb pokrájame na kocky, olivový olej pridáme do hlbokej panvice a kocky chleba opečieme do chrumkava.  

Mohlo by vás zaujímať

Mrkvová polievka

Mrkvová polievka s kokosovým mliekom

45 minútMrkvová polievka s kokosovým mliekom – suroviny: 20 g zázvoru, 300 g mrkvy, 250 ml zeleninového vývaru, 1 šalotka, 150 ml kokosového mlieka, kokosové hobliny… Čítaj ďaľej

Z polievky vyberieme bobkový list, a pridáme šľahačku, créme fraiche a med. Všetko spolu dobre rozmixujeme na jemnú hmotu. Polievku ešte dochutíme mučkátovým orieškom.

Polievku podávame dekorovanú kúskami grapefruitovej dužiny a krutónmi.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach