Krémová tekvicová polievka

Doba prípravy 25 minútNáročnosť

Krémová tekvicová polievka – suroviny:

1 kg tekvice Hokkaido, 1 mrkva, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 2 lyžice olivového oleja, 3 poháre kuracieho vývaru, morská soľ v mlynčeku, čierne korenie v mlynčeku, 4 lyžice kyslej smotany (18%)

Krémová tekvicová polievka

Postup:

Tekvicu ošúpeme, odstránime semienka, nakrájame na kúsky. Mrkvu, cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame na menšie kúsky. Všetky prísady restujeme v hrnci na troche olivového oleja asi 3 minúty. Potom zeleninu zalejeme vývarom a varíme pod pokrievkou domäkka.

Mohlo by vás zaujímať

Tekvicová polievka na Štajerský spôsob

30 minútTekvicová polievka na Štajerský spôsob – suroviny: 1 veľká lyžica masla, 1 veľká cibuľa, 400 g tekvicovej dužiny, 1 lyžica hladkej múky, 1 liter silného… Čítaj ďaľej

Na záver polievku rozmixujeme dohladka a ochutíme soľou a mletým čiernym korením. Pred podávaním ozdobíme lyžicou kyslej smotany.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach