Letná kapustová polievka

Doba prípravy 30 minútNáročnosť

Letná kapustová polievka – suroviny (rozpočet pre 4 osoby):

7 dl mäsového vývaru, 300 g zemiakov, 500 g bielej kapusty 1 cibuľa, 70 g rajčiakového pretlaku, 3 rajčiny, 1 lyžička rasce, soľ, olej, 2 lyžice hladkej múky

Postup:

Do mäsového vývaru dáme variť na kocky pokrájané zemiaky. Pridáme očistenú, na rezance pokrájanú kapustu a očistenú cibuľu. Neskôr pridáme pretlak rozmiešaný s troškou vody, pokrájané rajčiaky, soľ, rascu.

Mohlo by vás zaujímať

Bulharská kapusta

45 minútBulharská kapusta – suroviny: 1 hlávka bielej kapusty, 500 g bravčového pliecka, 6 paradajok, 4 papriky, 4 strúčiky cesnaku, zelerová vňať, korenie, soľ, vegeta, 3… Čítaj ďaľej

Z oleja a múky pripravíme bledú zápražku, zalejeme studenou vodou, rozmiešame a vlejeme do polievky. Varíme 15 minút.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach