Mäsový vývar do zásoby

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Suroviny na mäsový vývar do zásoby:

1 sliepka, 500 g hovädzích nožičiek, 1 špiková kosť, 500 g teľacích kostí, 3l vody, 200 g mrkvy, 100 g cibule, 200 g zeleru, 1 petržlen, 200 g póru, 3 vetvičky tymiánu, 1 bobkový list, 4 guličky čierneho korenia

Postup:

Mäso dáme do veľkého hrnca, zalejeme vodou a pri miernej teplote privedieme do varu. Pozbierame penu a doplníme trochou čerstvej vody. Potom zbierame penu tak dlho, až sa vznikajúca pena bude rozpúšťať. Tak dostaneme číry vývar. Očistíme si zeleninu, umyjeme ju a pridáme celú aj s korením do vývaru. Necháme 4 hodiny variť na miernom ohni.

Mohlo by vás zaujímať

Vývar z kostí: Poznáte jeho prínosy pre zdravie?

Kostný vývar nie je žiadnou novinkou, i keď sa aktuálne zjavuje ako silný módny trend pre zdravie. Ľudstvo ho používa už po celé stáročia. Lekári čínskej… Čítaj ďaľej

Mäso určené na konzumáciu vyberieme asi po hodine. Vývar precedíme, dáme vychladnúť a studený nalejeme do vhodných nádob. Dáme zamraziť.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach