15 minút
Suroviny na mäsový vývar do zásoby:
1 sliepka, 500 g hovädzích nožičiek, 1 špiková kosť, 500 g teľacích kostí, 3l vody, 200 g mrkvy, 100 g cibule, 200 g zeleru, 1 petržlen, 200 g póru, 3 vetvičky tymiánu, 1 bobkový list, 4 guličky čierneho korenia
Postup:
Mäso dáme do veľkého hrnca, zalejeme vodou a pri miernej teplote privedieme do varu. Pozbierame penu a doplníme trochou čerstvej vody. Potom zbierame penu tak dlho, až sa vznikajúca pena bude rozpúšťať. Tak dostaneme číry vývar. Očistíme si zeleninu, umyjeme ju a pridáme celú aj s korením do vývaru. Necháme 4 hodiny variť na miernom ohni.
Mohlo by vás zaujímať
Mäso určené na konzumáciu vyberieme asi po hodine. Vývar precedíme, dáme vychladnúť a studený nalejeme do vhodných nádob. Dáme zamraziť.