Miso polievka s tofu

Doba prípravy 20 minútNáročnosť

Miso polievka je tradičná japonská polievka, ktorá sa pripravuje z daši (vývar z mušlí ) a z miso pasty ( pasta zo sójových bôbov ). Pridávajú sa rôzne prísady v závislosti od regionálnych a sezónnych receptov. Táto polievka je základnou súčasťou typického japonského raňajkového menu. Táto výživná polievka sa dá jesť samostatne alebo s vajcami, ryžou, rybami a podobne, najjednoduchšia je s tofu a s nasekanou pažítkou. Ale miso môže byť aj súčasťou širšieho obedného alebo večerného menu, často s rôznymi prísadami.

Miso polievka s tofu – suroviny:

1 tofu blok, pokrájaný na malé kocky, asi 800 ml daši vývaru, 3 – 4 PL miso pasty ( červenej alebo bielej ), mrkva, cibuľa pokrájaná na mesiačiky, pokrájaná uhorka na pásiky, 1 hrsť wakame rias, 1 hrsť shitake sušených húb

Miso polievka s tofu
Denisa Ogino

Postup:

V hrnci  pripravíme hondaši vývar a spolu s pokrájanou zeleninou  povarím. Keď je zelenina polomäkká, pridáme miso pastu a miešame až do rozpustenia. Keď je miso pasta rozpustená, polievku odstavíme. Ozdobíme petržlenovou vňaťkou a dochutíme podrveným čili.

Mohlo by vás zaujímať

Kelová polievka

45 minútKelová polievka – suroviny: 1 kel, 200 g mrkvy, 1 cibuľa, olej, 1 l zeleninového vývaru, soľ, 1/2 lyžičky cukru, mleté čierne korenie Halušky: 1… Čítaj ďaľej

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach