SPÄŤ
Polievky

Miso polievka s tofu

Od: Pavol Cvengroš 19.12.2015
1 Hviezda2 Hviezdy3 Hviezdy4 Hviezdy5 Hviezd Ohodnoťte článok
Loading...

Miso polievka je tradičná japonská polievka, ktorá sa pripravuje z daši (vývar z mušlí ) a z miso pasty ( pasta zo sójových bôbov ). Pridávajú sa rôzne prísady v závislosti od regionálnych a sezónnych receptov. Miso polievka je základnou súčasťou typického japonského raňajkového menu. Táto výživná polievka sa dá jesť samostatne alebo s vajcami, ryžou, rybami a podobne, najjednoduchšia je s tofu a s nasekanou pažítkou. Ale miso polievka môže byť aj súčasťou širšieho obedného alebo večerného menu, často s rôznymi prísadami.

Miso polievkaSuroviny:

1 tofu blok, pokrájaný na malé kocky, asi 800 ml daši vývaru, 3 – 4 PL miso pasty ( červenej alebo bielej ), mrkva, cibuľa pokrájaná na mesiačiky, pokrájaná uhorka na pásiky, 1 hrsť wakame rias, 1 hrsť shitake sušených húb

Postup:

V hrnci  pripravíme hondaši vývar a spolu s pokrájanou zeleninou  povarím. Keď je zelenina polomäkká, pridáme miso pastu a miešame až do rozpustenia. Keď je miso pasta rozpustená, polievku odstavíme. Ozdobíme petržlenovou vňaťkou a dochutíme podrveným čili.

Autor: Denisa Ogino

womangalérie VŠETKY