Orientálna kari polievka s krevetami – suroviny ( rozpočet cca 6 porcií):
filety zubáča Radoma od Ryba Žilina (2ks), krevety (18 ks), kokosové mlieko (0,5l), kokosová smotana, šampiňóny (12 ks), čerstvý zázvor, citrónová tráva sušená mletá (1 ČL), červená kari pasta (½ ČL), rybia omáčka (2 PL), tamarindová pasta (1 PL), čínske tenké rezance ryžové (70 g), kari korenie (2 ČL), čínska kapusta pak choi (2 hlávky), semienko lúpaného konope a černušky na ozdobu
Postup:
Kokosové mlieko vlejeme do hrnca, pridáme do neho zázvor nakrájaný na plátky (ten po uvarení polievky vyberieme) a všetky koreniny až po tamarind. Mlieko uvedieme do varu a pár minút povaríme. Do polievky vložíme šampiňóny, krevety a rybie filety nakrájané na menšie kúsky a uvaríme ich. Pre zahustenie vlejeme kokosovú smotanu, necháme zovrieť a polievku odstavíme. Rezance uvaríme zvlášť v horúcej vode pár minút do zmäknutia. Polievku servírujeme tak, že do misky najprv vložíme rezance, ktoré zalejeme. Dozdobíme listami pak choi a semienkami.
Široký sortiment kvalitných a cenovo výhodných mrazených rýb pre vaše recepty nájdete v obchodoch s logom tradičnej slovenskej značky Radoma, ktorá patrí výrobcovi a distribútorovi Ryba Žilina. Prehľad produktov nájdete na www.rybazilina.sk
Za prípravu tohto receptu ďakujeme blogu www.dorasart.sk