Paradajková polievka s ricottou

Doba prípravy 20 minútNáročnosť

Keď sa vám podarí správne skombinovať chute, z obyčajného obeda či večere sa stane gurmánsky zážitok. Premeňte varenie a pečenie v kuchyni na zábavnú alchýmiu a nebojte sa experimentovať.

Inšpirujte sa receptom,  ktorému  výnimočnú chuť dodá aj olej s bylinkami.

Paradajková polievka s ricottou – suroviny ( rozpočet na 4 porcie ):

1 konzerva paradajok s bazalkou, 2 PL oleja, cesnak, bazalka, ½ cibule, 1 strúčik cesnaku, 500 ml vývaru, 250 g ricotty, čerstvá bazalka, soľ, čierne mleté  korenie

Paradajková polievka s ricottou

Postup:

Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľku a chvíľu ju restujeme. Potom pridáme pretlačený cesnak, zalejeme paradajkami z konzervy a pridáme vývar. Polievku ochutíme soľou a korením a privedieme do varu.

Uvarenú polievku rozmixujeme dohladka, primiešame ricottu (časť si necháme na ozdobu pri servírovaníí) a dobre ju premiešame, aby sa s polievkou úplne spojila.

Mohlo by vás zaujímať

Polievka z grilovaných paradajok

40 minútEnergia: 201 kcal.Polievka z grilovaných paradajok – suroviny: 8 kríkových paradajok alebo 32 cherry paradajok, 2 lyžice olivového oleja,1 červená cibule , 2 vetvičky tymianu,1 lyžica… Čítaj ďaľej

Polievku podávame s lyžicou ricotty, posypanú čerstvou bazalkou a pár kvapkami oleja.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach