Keď sa vám podarí správne skombinovať chute, z obyčajného obeda či večere sa stane gurmánsky zážitok. Premeňte varenie a pečenie v kuchyni na zábavnú alchýmiu a nebojte sa experimentovať.
Inšpirujte sa receptom, ktorému výnimočnú chuť dodá aj olej s bylinkami.
Paradajková polievka s ricottou – suroviny ( rozpočet na 4 porcie ):
1 konzerva paradajok s bazalkou, 2 PL oleja, cesnak, bazalka, ½ cibule, 1 strúčik cesnaku, 500 ml vývaru, 250 g ricotty, čerstvá bazalka, soľ, čierne mleté korenie
Postup:
Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľku a chvíľu ju restujeme. Potom pridáme pretlačený cesnak, zalejeme paradajkami z konzervy a pridáme vývar. Polievku ochutíme soľou a korením a privedieme do varu.
Uvarenú polievku rozmixujeme dohladka, primiešame ricottu (časť si necháme na ozdobu pri servírovaníí) a dobre ju premiešame, aby sa s polievkou úplne spojila.
Mohlo by vás zaujímať
Polievku podávame s lyžicou ricotty, posypanú čerstvou bazalkou a pár kvapkami oleja.