Tom Yum – thajská polievka

Doba prípravy 20 minútEnergia: 213 kcal.Náročnosť

Suroviny na Tom Yum ( rozpočet pre 2 osoby ):

600 ml vody, 200 g húb (shitake, ale môžu byť aj šampiňóny, 6 tigrích kreviet, kokosové mlieko, 2/3 limetky, 2 kafírové listy, citrónová tráva, 2-3 lyžice rybacej šťavy, 2 menšie chilli papričky, hrsť koriandru, Tom yum pasta, 2 strúčiky cesnaku, soľ, korenie

Tom Yum

Postup:

Citrónovú trávu roztlačte plochou stranou noža, aby uvoľnila štavu a arómu a nakrájajte na cca 5cm hrubé stonky. Zalejte ju v hrnci vriacou vodou a varte 5 minút.  Do hrnca pridajte šampiňóny, kafírové listy, rybaciu šťavu, tom yam pastu, roztlačený cesnak a chili papričky (narežte ich pozdĺžne na polky a odstráňte jadierka)  a varte cca 10 minút. Krevety umyte, odstráňte pancier a črievko a pridajte do hrnca spolu s kokosovým mliekom. Dochuťte soľou a korením a varte ďalších 5 minút.    Polievku Tom Yum podávajte s koriandrom a limetkovou šťavou.

Autor: Phanide Laurinec

Foto: dreamstime

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach