Polievka z medvedieho cesnaku s opečeným chlebíkom

Doba prípravy 25 minútNáročnosť

Polievka z medvedieho cesnaku – suroviny:

4 väčšie šálky medvedieho cesnaku, 3  zemiaky, 1 väčšia cibuľa, 1 jarná cibuľka, 1 vajíčko, 250 ml smotany na varenie, 1 PL kokosový olej alebo maslo, 1 ČL morská soľ, štipka mletého čierneho korenia, 0,5 ČL červená sladká paprika.

Postup:

Cibuľu pokrájame na drobno a opečieme na masle alebo na kokosovom oleji. Potom pridáme pokrájané listy medvedieho cesnaku, jemne opražíme a zalejeme vodou. Potom pridáme soľ, korenie, papriku, nakrájané zemiaky na malé kocky, varíme asi 15 – 20 minút.

Mohlo by vás zaujímať

Krém z medvedieho cesnaku a chrumkavé králičie pirohy

140 minútJemný krém z medvedieho cesnaku, chrumkavé králičie pirohy, vlašské orechy Suroviny na krém z medvedieho cesnaku a chrumkavé králičie pirohy (rozpočet na 4 porcie): Krém… Čítaj ďaľej

Potom polievku rozmixujeme ponorným mixérom, dáme opäť na sporák a prilejeme do polievky smotanu zmiešanú s vajíčkom a pokrájanú jarnú cibuľku na kolieska, necháme ju prevrieť a servírujeme.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach