Polievka z pečených gaštanov

Doba prípravy 35 minútNáročnosť

Polievka z pečených gaštanov – suroviny:

250 g jedlých gaštanov, 1 menšia cibuľa, 2 plátky zázvoru, 30 g masla, 2 stonky zeleru, 1 liter zeleninového vývaru, 100 ml mlieka, 2 PL gaštanovej múky, soľ, čierne korenie

Postup:

Gaštany narežeme na vypuklej strane do kríža, rozložíme ich naplech a pečieme v rúre vyhriatej na 200°C cca 10 minút. Gaštany by mali začať praskať. Akonáhle sú gaštany upečené, olúpeme ich a nakrájame na vôčšie kúsky. Medzitým si na masle speníme cibuľku. Po chvíľke pridáme nakrájaný zázvor, zeler, gaštany a ešte chvíľu všetko spolu restujeme.

Mohlo by vás zaujímať

Tekvicový vývar

35 minútTekvicový vývar je v tomto jesennom období dobrá polievka na zahriatie. Suroviny na tekvicový vývar: 300 g tekvicovej striedky, 2 veľké mrkvy, 1 cibuľa, 2… Čítaj ďaľej

Potom zmes podlejeme vývarom a varíme domäkka. Polievku rozmixujeme ponorným mixérom na hladký krém. Nakoniec ju zahustíme gaštanovou múkou, ktorú sme rozmiešali v mlieku. Ešte chvíľku povaríme, ochutíme soľou, černym korením a môžeme podávať.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach