Polievka z pečených gaštanov – suroviny:
250 g jedlých gaštanov, 1 menšia cibuľa, 2 plátky zázvoru, 30 g masla, 2 stonky zeleru, 1 liter zeleninového vývaru, 100 ml mlieka, 2 PL gaštanovej múky, soľ, čierne korenie
Postup:
Gaštany narežeme na vypuklej strane do kríža, rozložíme ich naplech a pečieme v rúre vyhriatej na 200°C cca 10 minút. Gaštany by mali začať praskať. Akonáhle sú gaštany upečené, olúpeme ich a nakrájame na vôčšie kúsky. Medzitým si na masle speníme cibuľku. Po chvíľke pridáme nakrájaný zázvor, zeler, gaštany a ešte chvíľu všetko spolu restujeme.
Mohlo by vás zaujímať
Potom zmes podlejeme vývarom a varíme domäkka. Polievku rozmixujeme ponorným mixérom na hladký krém. Nakoniec ju zahustíme gaštanovou múkou, ktorú sme rozmiešali v mlieku. Ešte chvíľku povaríme, ochutíme soľou, černym korením a môžeme podávať.