Rascová polievka

Doba prípravy 20 minútNáročnosť

Rascová polievka – suroviny:

2 polievkové lyžice masla, 4 polievkové lyžice rasce, 1 stredne veľký zemiak, 1 menšia mrkva, viazanička petržlenovej vňate, 1 čajová lyžička soli, medzi prsty mletého čierneho korenia

Rascová polievka
https://www.shutterstock.com

Postup:

Na masle orestujeme rascu. Vmiešame na jemno postrúhaný zemiak a na malé kolieska nakrájanú mrkvu. Všetko premiešame. Za stáleho miešania zalejeme asi 750 ml vody. Na miernom plameni pod odchýlenou pokrievkou varíme asi 10 minút.

Mohlo by vás zaujímať

Karfiolová polievka

30 minútKarfiolová polievka – suroviny: 1 menší karfiol, 2 zemiaky, 25 g masla, 1 pór – biela časť, 1 l zeleninového vývaru, štipka nastrúhaného muškátového oriešku,… Čítaj ďaľej

Potom vsypeme posekanú petržlenovú vňať a okoreníme a osolíme. Odstavíme Podávame s opečenými krúžkami rožka.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach