Šajtľava – suroviny:
100 g čerstvej kapusty,100 g zemiakov, 1 cibuľa, 1 čl drvenej rasce, 1 PL oleja, 1 strúhaná mrkva, 1/2 PL hladkej múky
Žobrácke tašky: 1 vajce, 50 g hladkej múky, 50 g hladkej tmavej múky, masť, trocha krupice, petržlenová vňať
Postup:
Kapustu a zemiaky varíme v osolenej vode, spolu s nadrobno nakrájanou cibuľou a jednou čajovou lyžičkou drvenej rasce do polomäkka. Pridáme zásmažku z oleja, nastrúhanej mrkvy, hladkej múky, a prevaríme ešte 10 minút. Pripravíme cesto na žobrácke tašky. Rozvaľkáme, posypeme na masti opraženou krupicou, petržlenovou vňaťou, zarolujeme, a nakrájame cestoviny dlhé asi 3 centimetre, a zavaríme do polievky.
Mohlo by vás zaujímať
Polievku „Šajtľava“ podávame v miske s cestovinou a dochutenou petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!v miske s cestovinou a dochutenou petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!