Šajtľava

Doba prípravy 25 minútNáročnosť

Šajtľava – suroviny:

100 g  čerstvej kapusty,100 g zemiakov, 1 cibuľa, 1 čl drvenej rasce, 1 PL oleja, 1 strúhaná mrkva, 1/2 PL hladkej múky

Žobrácke tašky: 1 vajce, 50 g hladkej múky, 50 g hladkej tmavej múky, masť, trocha krupice, petržlenová vňať

Postup:

Kapustu a zemiaky varíme v osolenej vode, spolu s nadrobno nakrájanou cibuľou a jednou čajovou lyžičkou drvenej rasce do polomäkka. Pridáme zásmažku z oleja, nastrúhanej mrkvy,  hladkej múky, a prevaríme ešte 10 minút. Pripravíme cesto na žobrácke tašky. Rozvaľkáme, posypeme  na masti opraženou krupicou, petržlenovou vňaťou, zarolujeme, a nakrájame cestoviny dlhé asi 3 centimetre, a zavaríme do polievky.

Mohlo by vás zaujímať

Klobásová polievka

45 minútKlobásová polievka – suroviny: 120 g klobásy na varenie, 120 g zemiakov, 6 strúčikov cesnaku, 1 čajová lyžička mletej červenej papriky, 1 čajová lyžička Vegety,… Čítaj ďaľej

Polievku „Šajtľava“ podávame v miske s cestovinou a dochutenou petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!v miske s cestovinou a dochutenou petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach