Sezónna tekvicová polievka

Doba prípravy 30 minútNáročnosť

Sezónna tekvicová polievka – suroviny (rozpočet na 4 porcie):

1 kg žltej (maslovej) tekvice, 250 g cibule, 1 – 2 strúčiky cesnaku, 50 g masla, lyžičku sladkej papriky, olej, 800 ml slepačieho  vývaru (slepačí bujón), soľ, 30 g tekvicových semienok, čierne korenie, 150 g smotany, 1 lyžicu mlieka, 4 lyžičky oleja z  tekvicových semienok (nemusia byť), pažítka

Sezónna tekvicová polievka
Obrázok od congerdesign z Pixabay

Postup:

Tekvicu ošúpeme, vyberieme semienka, nakrájame na kocky. Ošúpeme cesnak a cibuľu, nakrájame. Maslo rozpustíme v hrnci,  pridáme cibuľu, cesnak a tekvicu, potom pridáme červenú  papriku v prášku a všetko necháme krátko podusiť. Prilejeme  vývar a necháme 20 minút variť. Semienka orestujeme na  suchej panvici. Polievku rozmixujeme alebo len dobre roztlačíme vareškou,  pridáme 2 lyžice smotany, osolíme, okoreníme. Zbytok smotany  zmiešame s mliekom a osolíme. Sezónna tekvicová polievka je hotová. Polievku dáme na taniere,  ozdobíme smotanou s mliekom, pažítkou, prihodíme semienka a  prípadne pokvapkáme olejom z tekvicových semienok.

Save

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach