Sicílska polievka

Doba prípravy 220 minútNáročnosť

Sicílska polievka – suroviny:

3 kg špikových kostí, 1 kg hovädzieho mäsa na polievku, 1/2 kg mrkvy, 1/2 kg petržlenu, 1 zeler, soľ, celé čierne korenie, 10 vajec

Knedličky: 1/2 kg hovädzieho mäsa ( najlepšie pliecko ), 1 vajce, soľ, mleté čierne korenie, strúhanka

Sicilska polievka

Postup:

špikové kosti, spolu s hovädzím mäsom na polievku,  dáme do veľkého hrnca, pridáme asi 8 l vody, soľ, čierne celé korenie a varíme asi 1/2 hodinu. Po pol hodine zozbierame penu, pridáme očistenú koreňovú zeleninu a varíme asi ďaľšie dve  hodiny. Takto pripravený silný vývar dvakrát precedíme.

Mohlo by vás zaujímať

Studená zeleninová polievka (Gazpacho)

25 minútSuroviny na Gazpacho: 500 g zrelých paradajok, 1 šalátová uhorka, 2 červené a 2 žlté papriky, 4 strúčiky cesnaku, 2 lyžice mletej papriky, trochu zeleninového… Čítaj ďaľej

Knedličky: hovädzie mäso pomelieme najemno, pridáme vajíčko, osolíme, okoreníme a dobre premiešame. Podľa potreby pridáme do takto pripravenej zmesi niekoľko polievkových lyžíc strúhanky, aby sme zmes zahustili. Zo zmesi vytvarujeme guľôčky a dáme ich zavariť do sicílskeho hovädzieho vývaru. Servírujeme v hlbokom tanieri. Do hlbokého taniera s horúcim sicílskym vývarom pridáme surové vajíčko. Sicílska polievka je hotová. Ozdobíme posekanou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť !

Autor: Vincenzo Miele

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach