Šošovica s paprikou

Doba prípravy 60 minútNáročnosť

Šošovica s paprikousuroviny:

300 g šošovice, 1500 ml zeleninového vývaru, 2 mrkvy, 300 g zemiakov (lepšie múčnych), 2 čajové lyžičky soli, 1 čajová lyžička mletej červenej papriky, 1 menšia cibuľa, 1 polievková lyžica masla, 1 červená paprika, 1 zelená paprika, 3 polievkové lyžice vínneho octu, 2 vetvičky Saturejky

Postup:

Šošovicu prepláchneme, preberieme a vsypeme do vývaru. Varíme na miernom plameni asi 10 minút. Za ten čas si očistíme zemiaky a nakrájame si ich na menšie kocky. Vsypeme ich do vývaru a necháme variť asi 10 minút. Na panvici na masle si opečieme nakrájanú mrkvu na tenké rezance, papriku na štvorčeky, natrhanú Saturejku, na kolieska nakrájanú cibuľu.

Mohlo by vás zaujímať

Šči z kyslej kapusty s pirôžkami rasstegajmi

240 minútSymbol hlavného jedla ruskej kuchyne je šči. Bolo nielen základnou polievkou prostých ľudí, ale aj ozdobou cárskych stolov a stolov patriarchov. Šči sa najčastejšie pripravovalo… Čítaj ďaľej

Za stáleho miešania vlejeme do vývaru. Dobre premiešame a necháme ešte asi 5 minút variť na miernom plameni. Tesne pred odstavením osolíme, pridáme mletú papriku. Hneď po odstavení vmiešame ocot.

Podávame so sendvičom.

Save

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach