Šošovica s paprikou – suroviny:
300 g šošovice, 1500 ml zeleninového vývaru, 2 mrkvy, 300 g zemiakov (lepšie múčnych), 2 čajové lyžičky soli, 1 čajová lyžička mletej červenej papriky, 1 menšia cibuľa, 1 polievková lyžica masla, 1 červená paprika, 1 zelená paprika, 3 polievkové lyžice vínneho octu, 2 vetvičky Saturejky
Postup:
Šošovicu prepláchneme, preberieme a vsypeme do vývaru. Varíme na miernom plameni asi 10 minút. Za ten čas si očistíme zemiaky a nakrájame si ich na menšie kocky. Vsypeme ich do vývaru a necháme variť asi 10 minút. Na panvici na masle si opečieme nakrájanú mrkvu na tenké rezance, papriku na štvorčeky, natrhanú Saturejku, na kolieska nakrájanú cibuľu.
Mohlo by vás zaujímať
Za stáleho miešania vlejeme do vývaru. Dobre premiešame a necháme ešte asi 5 minút variť na miernom plameni. Tesne pred odstavením osolíme, pridáme mletú papriku. Hneď po odstavení vmiešame ocot.
Podávame so sendvičom.