Suroviny na Gazpacho:
500 g zrelých paradajok, 1 šalátová uhorka, 2 červené a 2 žlté papriky, 4 strúčiky cesnaku, 2 lyžice mletej papriky, trochu zeleninového vývaru, 200 g koktailových paradajok, 6 lyžíc olivového oleja, 1 zväzok petržlenovej vňate, soľ, mleté čierne korenie
Postup:
Paradajky umyjeme a nahrubo nakrájame. Uhorky umyjeme a 2/3 tiež nahrubo nakrájame. Papriku umyjeme a zbavíme jadrovníkov. Zo žltej a červenej papriky štvrtinu nakrájame nahrubo. Ošúpeme cesnak. Všetko, čo sme nakrájali, vložíme do mixéra spolu s cesnakom a mletou paprikou. Poriadne rozmixujeme na hustú polievku. Ak je polievka príliš hustá, môžeme ju zriediť zeleninovým vývarom. Polievku odložíme do chladničky a necháme ju dobre vychladiť.
Mohlo by vás zaujímať
Koktailové paradajky umyjeme a nakrájame najemno a zmiešame v miske. Petržlenovú vňať umyjeme a nakrájame nadrobno. Gazpacho dochutíme 2 lyžicami olivového oleja, soľou a korením. Napokon do nej vmiešame zeleninu, ktorú sme si odložili pokrájanú do misky a petržlenovú vňať. Gazpacho vás osvieži počas horúcich dní!