Studená zeleninová polievka (Gazpacho)

Doba prípravy 25 minútNáročnosť

Suroviny na Gazpacho:

500 g zrelých paradajok, 1 šalátová uhorka, 2 červené a 2 žlté papriky, 4 strúčiky cesnaku, 2 lyžice mletej papriky, trochu zeleninového vývaru, 200 g koktailových paradajok, 6 lyžíc olivového oleja, 1 zväzok petržlenovej vňate, soľ, mleté čierne korenie

Postup:

Paradajky umyjeme a nahrubo nakrájame. Uhorky umyjeme a 2/3 tiež nahrubo nakrájame. Papriku umyjeme a zbavíme jadrovníkov. Zo žltej a červenej papriky štvrtinu nakrájame nahrubo. Ošúpeme cesnak. Všetko, čo sme nakrájali, vložíme do mixéra spolu s cesnakom a mletou paprikou. Poriadne rozmixujeme na hustú polievku. Ak je polievka príliš hustá, môžeme ju zriediť zeleninovým vývarom. Polievku odložíme do chladničky a necháme ju dobre vychladiť.

Mohlo by vás zaujímať

Ríbezľová polievka

15 minútRíbezľová polievka – suroviny: 300 – 350 g červených a čiernych ríbezlí, 100 ml suchého červeného vína, 2 polievkové lyžice zemiakového škrobu, 100 ml smotany… Čítaj ďaľej

Koktailové paradajky umyjeme a nakrájame najemno a zmiešame v miske. Petržlenovú vňať umyjeme a nakrájame nadrobno. Gazpacho dochutíme 2 lyžicami olivového oleja, soľou a korením. Napokon do nej vmiešame zeleninu, ktorú sme si odložili pokrájanú do misky a petržlenovú vňať. Gazpacho vás osvieži počas horúcich dní!

Save

Save

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach