Tekvicová polievka na Štajerský spôsob

Doba prípravy 30 minútNáročnosť

Tekvicová polievka na Štajerský spôsob – suroviny:

1 veľká lyžica masla, 1 veľká cibuľa, 400 g tekvicovej dužiny, 1 lyžica hladkej múky, 1 liter silného hovädzieho alebo teľacieho vývaru, 250 ml sladkej smotany, 3 veľké lyžice Créme Fraiche, soľ, čierne korenie, bobkový list

Postup:

Tekvicovú dužinu pokrájamé na malé kúsky (kôru a zrnká odstrávime) . V roztopenom masle speníme cibuľu, pridáme tekvicu a pražíme 3 minúty. Dodáme múku, krátko zamiešame a zalejeme vývarom. Osolíme, okoreníme, pridáme ďalšie koreniny a varíme, kým tekvica nezmäkne.

Mohlo by vás zaujímať

Polievka z grilovaných paradajok

40 minútEnergia: 201 kcal.Polievka z grilovaných paradajok – suroviny: 8 kríkových paradajok alebo 32 cherry paradajok, 2 lyžice olivového oleja,1 červená cibule , 2 vetvičky tymianu,1 lyžica… Čítaj ďaľej

V hrnci zmixujeme (predtým nezabudneme vybrať bobkový list), pridáme sladkú smotanu a chvíľu povaríme. Prepasírujeme, aby sme dostali úplne hladkú hmotu, do ktorej zamiešame creme fraiche. Podávame s tekvicovým olejom.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach