Tekvicová polievka s cesnakom

Doba prípravy 30 minútNáročnosť

Suroviny ( rozpočet na 10-12 porcií ):

2,7 kg tekvica, 1 dcl olivový olej, 3 ks cibuľa šalotka, 6 strúčikov cesnaku, 2 PL soľ, 250 ml smotana 26%, 300 g zemiaky, 100 g tekvicových semiačok, 30 g kryštálový cukor, čierne korenie, muškátový oriešok, stonka tymianu

Postup:

Tekvicu vydlabeme, nakrájame na menšie kúsky, ktoré polejeme olivovým olejom a osolíme. Ochutenú tekvicu upečieme do mäkka. Na olivovom oleji speníme šalotku, pridáme cesnak, tymian, zemiaky a upečenú tekvicu. Varíme do mäkka, rozmixujeme a zjemníme smotanou. Dochutíme soľou, korením a muškátovým orieškom. Pred podávaním posypeme karamelizovanými tekvicovými semiačkami a prelejeme tekvicovým olejom.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach