Tekvicová polievka s kokosovým mliekom, tofu a koriandrom

Doba prípravy 35 minútNáročnosť

Tekvicová polievka s kokosovým mliekom, tofu a koriandrom -suroviny:

80 g Cibuľa, 20 g Cesnak, 1 dcl olivový olej, 2 ks Hokkaido tekvica (stredne veľké), 5 g soľ, korenie 5 g (bobkový list, čierne mleté korenie, nové korenie), 0,5 l zeleninový vývar, 10 g Koriander, 0,5 l kokosové mlieko, 150 g Tofu

Tekvicová polievka

Postup:

Hokkaido tekvicu si umyjeme, rozsekneme ju na polovicu a vyberieme z nej jadrá. Dužinu nasolíme a nakoreníme a pokvapkáme olivovým olejom. Takto ochutenú tekvicu potom pečieme v trúbe pri 180 °C, až pokým nezmäkne a nezíska farbu.

V hrnci si na olivovom oleji opražíme najemno nasekanú cibuľku a cesnak. Po chvíli pridáme tekvicu, ktorú sme predtým olúpali. Suroviny spolu orestujeme a podlejeme nachystaným zeleninovým vývarom.

Pridáme bobkový list, nové korenie a varíme cca. 15 minút. Následne ponorným mixérom všetko dôkladne rozmixujeme na hladkú zmes, do ktorej pridáme kokosové mlieko a nasekaný koriander. Polievku necháme prevrieť, aby sa chute spojili a môžeme servírovať spolu s na kocky nakrajaným tofu.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach