Thajská ostro – kyslá polievka

Náročnosť

Thajská ostro – kyslá polievka – suroviny:

balíček koreňovej zeleniny, 100g čínskych húb šítake, hlivy ustricovitej alebo iných húb, 1 bobkový list, niekoľko vetvičiek medovky, 3 lyžice suchého cherry alebo iného aromatického vína, 1 l hydinového vývaru, 150 g malých mrkvičiek, 75 g celých sterilizovaných kukuričiek, 50 g zeleného hrášku, 350 g kuracích pŕs, soľ, mleté čierne korenie, šťava z 1/2 citróna, pažítka

Postup:

Očistenú koreňovú zeleninu nakrájame, spolu s bobkovým listom, medovkou, sherry a vývarom dáme do hrnca, pridáme ½ l vody a 35 minút varíme na malom ohni. Pridáme kuracie mäso a varíme v polievke 10 minút. Potom mäso vyberieme a nakrájame. Polievku precedíme cez husté sitko, ochutíme soľou, čiernym korením a citrónovou šťavou.

Mohlo by vás zaujímať

https://www.shutterstock.com/

Čínska hovädzia polievka s jačmeňom a špenátom

15 minútČínska hovädzia polievka s jačmeňom a špenátom – suroviny(rozpočet na 6 porcií): 1 500 g hovädzieho mäsa, očisteného a pokrájaného na 2 cm kocky, 1… Čítaj ďaľej

Pridáme do nej celé mrkvičky, rozpolené kukuričky, hrášok a na miernom ohni povaríme 10 minút. Na záver vložíme nakrájané kuracie mäso a dovaríme. Polievku podávame s posekanou pažítkou, prípadne inými bylinkami

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach