Toskánska fazuľová polievka

Doba prípravy 45 minútNáročnosť

Toskánska fazuľová polievka – suroviny (rozpočet pre 4 osoby):

4 PL olivový olej, 1 cibuľa, 2 mrkvy, 1 pór, 2 strúčiky cesnaku, 1 konzerva (400 g) lúpaných paradajok, 1 PL paradajkového pretlaku, 900 ml kuracieho vývaru, soľ, korenie, 1 konzerva (400 g) ľubovoľnej fazule, 250 g baby špenátu alebo iných vhodných jarných lístkov, parmezán

Postup:

Vo väčšom hrnci rozohrejeme olej, pridáme cibuľu, mrkvu a pór a pozvoľna pražíme 10 minút. Zelenina má zmäknúť, nie však zhnednúť. Pridáme cesnak a pražíme 1 minútu. Pridáme paradajky, paradajkový pretlak a vývar. Podľa chuti osolíme a okoreníme. Polovicu fazule roztlačíme vidličkou a vmiešame do hrnca. Uvedieme do varu, potom plameň zmiernime a necháme pozvoľna vrieť 30 minút. Do hrnca pridáme zvyšnú fazuľu a špenát. Varíme ďalších 30 minút. Toskánska fazuľová polievka je hotová. Polievku posypeme parmezánom a pokvapkáme troškou olivového oleja.

Mohlo by vás zaujímať

Fazuľová polievka so špenátom, šalviou a parmezánom

90 minútFazuľová polievka so špenátom, šalviou a parmezánom – suroviny ( rozpočet na 4 porcie ): 1 lyžica rastlinného oleja, 1/4 lyžičky soli, 120 g obyčajnej… Čítaj ďaľej

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach