Suroviny na Pho Ha noi:
0,5 kg hovädzieho chvosta, 0,5 kg hovädzích rebier, 0,5 kg hovädzieho svalu napríklad lýtko, 1 cibuľa, kúsok zázvoru ( 1 – 2,5-centimetrový) lyžička semiačok koriandru, 1 kardamóm, 2 ks sušeného badiánu, 1 kúsok celej škorice, soľ podľa potreby, ryžové rezance, mungo klíčky, vietnamská mäta, čerstvý koriander, chili paprička, citrón
Postup:
Chvost a rebrá nasekáme na menšie kusy, mäso necháme celé. Všetko mäso namočíme do soľného roztoku tak asi na 2 hodiny. Medzitým pripravíme ostatné suroviny. Cibuľu, zázvor, kardamóm, badián poopekáme na panvici tak, aby koreniny nezhoreli. Potom očistíme zázvor a pokrájame ho na plátky. Cibuľu rozkrájame na 4 časti, kardamóm a badián dáme do vrecúška, aby kúsky sa korenia nedostali do vývaru. Mäso namočené v soľnom roztoku vyberieme a dáme variť do čistej vody.
Mohlo by vás zaujímať
Keď voda zovrie, treba ubrať oheň a pokračujeme vo varení na malom ohni asi 1,5 – 2 hodiny. Pripravíme rezance a bylinky – mungo klíčky, koriander a ostatné bylinky umyjeme a nakrájame nadrobno. Uvaríme rezance. Pred podávaním dáme do misky rezance potom na plátky nakrajané mäso a bylinky a vriacou polievkou zalejeme misku. Pho Ha noi podávame ozdobené s chili papričkou a citrónovou štavou.