Vietnamská tradičná polievka Pho Ha noi

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Suroviny na Pho Ha noi:

0,5 kg hovädzieho chvosta,  0,5 kg hovädzích rebier, 0,5 kg hovädzieho svalu napríklad lýtko, 1 cibuľa,  kúsok zázvoru ( 1 – 2,5-centimetrový) lyžička semiačok koriandru, 1 kardamóm, 2 ks sušeného badiánu, 1 kúsok celej škorice, soľ podľa potreby, ryžové rezance, mungo klíčky, vietnamská mäta, čerstvý koriander, chili paprička, citrón

Postup:

Chvost a rebrá nasekáme na menšie kusy, mäso necháme celé. Všetko mäso namočíme do soľného roztoku tak asi na 2 hodiny. Medzitým pripravíme ostatné suroviny. Cibuľu, zázvor, kardamóm, badián poopekáme na panvici tak, aby koreniny nezhoreli. Potom očistíme zázvor a pokrájame ho na plátky. Cibuľu rozkrájame na 4 časti, kardamóm a badián dáme do vrecúška, aby kúsky sa korenia nedostali do vývaru. Mäso namočené v soľnom roztoku vyberieme a dáme variť do čistej vody.

Mohlo by vás zaujímať

PHO - kuracia polievka z Vietnamu

PHO – kuracia polievka z Vietnamu

30 minútSuroviny ( rozpočet pre 2-4 osoby): 4 šálky kuracieho vývaru, 1 strúčik cesnaku, 40 g mrkvy pokrájanej na kolieska, 40 g cibuľky pokrájanej na kolieska, 20… Čítaj ďaľej

Keď voda zovrie, treba ubrať oheň a pokračujeme vo varení na malom ohni asi 1,5 – 2 hodiny. Pripravíme rezance a bylinky – mungo klíčky, koriander a ostatné bylinky umyjeme a nakrájame nadrobno. Uvaríme rezance. Pred podávaním dáme do misky rezance potom na plátky nakrajané mäso a bylinky a vriacou polievkou zalejeme misku. Pho Ha noi podávame ozdobené s chili papričkou a citrónovou štavou.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach