15 minútEnergia: 413 kcal.
Zeleninová polievka s hubami a mäsom – suroviny:
200 g hovädzieho mäsa, 1 mrkva, 3 lyžice masla, 1 lyžica paradajkového pretlaku, 1 lyžička sójovej omáčky, ¾ l mäsového vývaru, 2 krajce bieleho chleba, 50 g ementálu, 125 g šampiňónov, 50 g špenátu, 2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate, soľ, mleté čierne korenie
Postup:
Mäso a očistenú mrkvu pokrájame a prudko opečieme na lyžici masla, priamo v polievkovom hrnci. Pridáme pretlak, sójovú omáčku a zalejeme vývarom. povaríme 10 minút. Chlieb nakrájame na kocky a na 2 lyžiciach masla opečieme dochrumkava. Syr nahrubo nastrúhame. Huby očistíme, umyjeme, pokrájame na plátky a 5 minút v polievke povaríme. Špenát umyjeme a pokrájame na pásiky. Pridáme do polievky a prevaríme. Dochutíme petržlenovou vňaťou, osolíme a okoreníme.