Zemiaková polievka

Doba prípravy 25 minútNáročnosť

Zemiaková polievka – suroviny (rozpočet pre 4 osoby ):

20 g sušených húb, 1 kg zemiakov, 200 g anglickej slaniny, 1 viazanička polievkovej zeleniny ( mrkva, petržlen, zeler ), rasca, majoránka, soľ, čierne korenie, 125 ml smotany, 1 žĺtko

Postup:

Huby namočíme, zemiaky očistíme, pokrájame na kocky a slaninku pokrájame nadrobno. Asi 50 g dáme nabok a zvyšok opečieme v hrnci. Pridáme zemiaky a opečieme ich. Zalejeme ich 1½ l vody a pridáme očistenú a pokrájanú zeleninu. Ochutíme soľou, korením, rascou a majoránkou a varíme asi 30 minút.

Mohlo by vás zaujímať

zemiaková polievka

Jemná zemiaková polievka s tymiánom

25 minútEnergia: 329 kcal.Suroviny na jemnú zemiakovú polievku s tymiánom: 500 g teľacích kostí, 500 g nasekanej šunkovej kosti, zväzok polievkovej zeleniny, 1/2 lyžičky tymianu, 1/4 lyžičky… Čítaj ďaľej

Z polievky odoberieme asi polovicu zeleniny a zvyšok rozmixujeme. Zeleninu vrátime do hrnca, pridáme huby a varíme ešte asi 15 minút. Polievku zjemníme smotanou s rozmiešaným žĺtkom. Opečenou slaninkou polievku ozdobíme.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach