Anglický roastbeef

Doba prípravy 120 minútEnergia: 510 kcal.Náročnosť

Suroviny na anglický roastbeef (rozpočet na 5 porcie):

1 kg mäsa z nízkej roštenky bez kosti, 2 polievkové lyžice horčice, rozmarín, tymian, majorán, bobkový list, soľ, mleté čierne korenie, olej

Postup:

Mäso potrieme zo všetkých strán soľou, mletým čiernym korením a horčicou. Krátko opečieme zo všetkých strán. Rúru predhrejeme na asi 120°C. Mäso vložíme spolu s bylinkami do studeného pekáča a pomaly pečieme v predhriatej rúre, kým nedosiahne želanú teplotu vo vnútri mäsa ( asi 2 hodiny).

Mohlo by vás zaujímať

Dokonale šťavnatý steak a jeho tajomstvo

Voňavý, zvonku opečený s klasickými tmavými ryhami od grilovacej panvice, vnútri plný šťavy. Dobre pripravený šťavnatý steak je jednoducho delikatesa. A nemusíte si ho vychutnávať iba na… Čítaj ďaľej

Po upečení necháme mäso 10 minút odpočívať, potom ho rozrežeme, pokrájame na plátky. Ako prílohu podávame zeleninu a zemiaky.

Energeticka hodnota jednej porcie: 510 kcal

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach