120 minútEnergia: 510 kcal.
Suroviny na anglický roastbeef (rozpočet na 5 porcie):
1 kg mäsa z nízkej roštenky bez kosti, 2 polievkové lyžice horčice, rozmarín, tymian, majorán, bobkový list, soľ, mleté čierne korenie, olej
Postup:
Mäso potrieme zo všetkých strán soľou, mletým čiernym korením a horčicou. Krátko opečieme zo všetkých strán. Rúru predhrejeme na asi 120°C. Mäso vložíme spolu s bylinkami do studeného pekáča a pomaly pečieme v predhriatej rúre, kým nedosiahne želanú teplotu vo vnútri mäsa ( asi 2 hodiny).
Mohlo by vás zaujímať
Po upečení necháme mäso 10 minút odpočívať, potom ho rozrežeme, pokrájame na plátky. Ako prílohu podávame zeleninu a zemiaky.
Energeticka hodnota jednej porcie: 510 kcal