Avokádovo lososové mištičky sú vynikajúcou alternatívou na posedenie s priateľmi k vínku.
Suroviny na pikantné avokádovo lososové mištičky:
Na cesto: 350 g hladkej múky, 1 balíček sušeného droždia, 1 zarovnaná KL soli, 200 ml vlažnej vody, 2 PL oleja
Na náplň: 2 zrelé avokáda, 3 jarné cibuľky, 1 zarovnaná PL čerstvých byliniek, 4 zarovnané PL dijonskej horčice, 2 PL tekutého medu, trošku citrónovej šťavy, štipka soli, štipka korenia
Na ozdobenie: 300 g plátkov údeného lososa, kôpor
Ešte potrebujeme: plech na pečenie (30 x 40 cm
Postup:
Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s droždím a soľou. Pridáme vodu a olej a ručne vypracujeme dohladka. Cesto zaprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme asi 45 minút na teplom mieste kysnúť. Na prípravu náplne avokáda olúpeme, nakrájame na malé kocky a vložíme do misky. Pridáme cibuľku nakrájanú na kolieska, bylinky, horčicu, med a citrónovú šťavu. Dochutíme soľou a čiernym korením a premiešame. Vykysnuté cesto na pomúčenej pracovnej ploche rozdelíme na 10 dielov. Z každého dielu vytvarujeme guľôčku a nanesieme ju na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Pečivo necháme vychladnúť. Potom ho pozdĺžne rozkrojíme a pomocou lyžičky na povrch nanesieme náplň. Prikrášlime plátkom lososa a vetvičkou kôpru. Avokádovo lososové mištičky servírujeme.
- Elektrická rúra: 180 °C
- Teplovzdušná rúra: 160 °C
- Plynová rúra: stupeň 3
- Doba pečenia: asi 35 minút
- Doba prípravy: asi 30 minút
- Vystačí na: asi 20 kusov
Tip: Na spestrenie môžeme polovicu mištičiek ozdobiť namiesto lososa parmskou šunkou.
Zdroj: Dr.Oetker