Baklažánové závitky sú skvelou fit večerou, ktorú ocenia všetci, ktorí majú radi chutné a výživné jedlo.
Suroviny na baklažánové závitky:
2 baklažány, 2 PL olivového oleja, 2 údené parenice, sušené paradajky nakladané v oleji, špáradlá, cherry paradajky, petržlenová vňať
Postup:
Vezmeme dva baklažány a narežeme ich na plátky hrubé 2-3 milimetre. Potrieme ich olejom, uložíme na papier na pečenie a dáme piecť do rúry, až kým sa nesfarbia dozlatista. Keď vychladnú, pridáme kúsok parenice (asi 10 – 15 cm), kúsok sušenej nakladanej paradajky a zatočíme.
Mohlo by vás zaujímať
Závitok dozdobíme cherry paradajkou a petržlenovou vňaťkou, a aby nám parenica nevyliezala, zabránime jej otváraniu sa špáradlom. Pozor, aby ste dobrotu nezhltli príliš rýchlo a nezabudli pritom vytiahnuť špáradlá. Baklažánové závitky sú hotové a môžeme ich podávať.