Chlieb so sušenými paradajkami a mozzarellou

Doba prípravy 90 minútNáročnosť

Suroviny na chlieb so sušenými paradajkami a mozzarellou  (rozpočet pre 4 osoby):

250 g hladkej pšeničnej múky, 250 g hladkej celozrnej múky, 1 balíček sušeného droždia, 1 lyžicu soli, 1 lyžicu krupicového cukru, 3 lyžice olivového oleja + asi 1 lyžicu na vymazanie formy a potrenie chleba, 300 ml vody, tymián alebo rozmarín, nasekaných 8–10 čiernych olív na posypanie

Na náplň: 170g sušených paradajok v oleji, 200g mozzarelly, 1 lyžicu hrubej morskej soli

Postup:

Do misky dajte cukor, lyžicu múky, vodu (teplota asi 37 stupňov) a droždie. Premiešajte, prikryte a nechajte v teple vzísť. Do väčšej misy nasypte oba druhy múky spolu so soľou a premiešajte. Pridajte kvások, olej a opatrne prilievajte vodu. Vypracujte tuhé cesto, ktoré sa nelepí. Zapracujte aj kúsky syra, paradajok a väčšinu rozmarínu. Nechajte pod utierkou vykysnúť. Trúbu predhrejte na 200ºC, teplovzdušnú na 180ºC. Formu na biskupský chlebíček vymažte olejom, prípadne ešte vyložte papierom na pečenie. Cesto presuňte do formy. Povrch potrete olivovým olejom, posypte soľou, olivami i zvyšnými bylinkami a pečte 1/2 až 3/4 hodiny, dozlatista. 

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach