Crostini s artičokami a paradajkami

Doba prípravy 15 minútEnergia: 197 kcal.Náročnosť

v jednej porcii: 197 kcal (808 kJ), 5 g bielkovín, 27 g sacharidov, 9 g tukov, 1 g nasýtených tukov, 0 mg cholesterolu, 3 g vlákniny, 591 mg sodíka

Suroviny ( rozpočet pre 4 porcie ):

1 pohárik (asi 175 g) marinovaných artičok, dobre odkvapkaných a pokrájaných nahrubo, 1 veľká paradajka, zbavená semien a pokrájaná nahrubo, 1/4 šálky vykôstkovaných čiernych olív, pokrájaných nahrubo, 2  lyžice posekanej petržlenovej vňate, 1 lyžica olivového oleja, 1 menší roztlačený strúčik cesnaku, 1/4 lyžičky soli, 1/8 lyžičky mletého čierneho korenia, 8 tenkých krajčekov talianskeho chleba, zľahka opečených

Crostini s artičokami a paradajkami

Postup:

V stredne veľkej mise zmiešame artičoky, kúsky paradajky, olivy, petržlenovú vňať, olej, cesnak, soľ a mleté čierne korenie. Tesne pred podávaním artičokovú zmes rovnomerne rozdelíme na krajčeky opečeného chleba.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach