Cuketové rolky plnené tvarůžkovou penou

Suroviny na cuketové rolky plnené tvarůžkovou penou:

50 g Olomouckých tvarůžků, 200 g smotany na šľahanie, 2 cukety, 50 g parmskej šunky, olej

Cuketové rolky

Postup:

Smotanu na šľahanie a strúhané tvarůžky dajte do hrnca a potom za stáleho miešania udržujte teplotu tak, aby sa tvarůžky stihli rozpustiť skôr, než sa zmes začne variť.

Odstavte zo sporáku a nechajte vychladnúť. Počas chladnutia občas premiešajte, aby zmes bola v pohybe. Je potrebné, aby syr zostal rozpustený v smotane a nevytvoril škrupinu na povrchu. Až zmes vychladne, dajte ju ešte asi na pol hodiny do chladničky, aby bola studená. Potom vyšľahajte zmes do peny ako klasickú šľahačku.

Cukety umyte. Ponechajte šupku a nakrájajte ich na pozdĺžne plátky o hrúbke pol centimetra. Na panvici zohrejte malé množstvo oleja a veľmi zvoľna cuketové plátky opekajte, každý približne 10 minút. Opečené cukety odložte na papierovú kuchynskú utierku, odsajte z nich prebytočný tuk a nechajte vychladnúť.

Na každú cuketu položte plátok parmskej šunky, naplňte tvarůžkovou penou a zarolujte. Na boku môžete rolky prepichnúť špáradlom.

Tip:

  • Tvarůžkovú penu môžete zabaliť aj do plátku šunky ako obmenu obľúbeného predjedla. Dobre sa ňou dajú ozdobiť aj chlebíčky a jednohubky.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach