Hermelín so šunkou od kosti a majoránkou
Príprava: 20 minút
Suroviny na Hermelín so šunkou od kosti ( rozpočet na 4 porcie ):
4 ks Hermelínu na gril s grilovacím korením, 1 balenie grilovacieho korenia (súčasť balenia), 100 g šunky od kosti, 1 lyžice údenej papriky, čerstvá majoránka alebo oregano, extra panenský repkový olej
Postup:
Zmiešajte olej s grilovacím korením, údenou paprikou a bylinkami. Hermelín pozdĺžne rozkrojte a naplňte plátkami šunky, voňavou majoránkou, údenou paprikou a pokvapkajte pripraveným extra panenským repkovým olejom. Obaľte do alobalu a grilujte asi 8 minút. Podávajte s bylinkovým olejom.
Spojenie chutí hermelínu a kvalitnej šunky od kosti je v grilovacej sezóne možno už trochu klasika. Skúste ju trochu ozvláštniť – stačí voňavá majoránka a uvidíte aká úžasná kombinácia vznikne! Najprv v miske zmiešajte olej s grilovacím korením, ktoré je súčasťou každého balenia Hermelínu na gril, údenou paprikou a čerstvými voňavými bylinkami.
Hermelín pozdĺžne rozkrojte a medzi polovice vložte plátky šunky od kosti, majoránku, údenú papriku a pokvapkajte pripraveným extra panenský repkovým olejom. Celý takto pripravený Hermelín zabaľte do alobalu a položte ho na gril, kde ho necháte približne 8 minút, aby sa všetky vône a chute pekne nasiakli do hermelínu. Po vybratí z alobalu podávajte Hermelín so šunkou a s bylinkovým olejom, posypaný trochou byliniek a prípadne ešte s plátkom šunky.