Hrianka so šunkovou zmesou

Doba prípravy 20 minútEnergia: 562 kcal.Náročnosť

Hrianka so šunkovou zmesou – suroviny:

8 krajcov hriankového chleba, 1 pór, 200 g varenej šunky, 2 lyžice masla, 200 g eidamu (8 plátkov), mletá červená paprika

Postup:

Hrianky opečieme v hriankovači dochrumkava. Pór očistíme, pokrájame na rezance, umyjeme a osušíme. Šunku pokrájame na pásiky. V malej panvici pri strednej teplote speníme maslo. Keď pena opadne, pridáme pór a za neustáleho rýchleho miešania ho speníme do sklovita.

Mohlo by vás zaujímať

Vyprážané syrové toasty

25 minútSuroviny na vyprážané syrové toasty: 16 kúskov toastov, 8 plátkov tvrdého syra (hrúbky asi pol cm), 100 ml mlieka, 2 vajcia, hladká múka, vajcia a strúhanka… Čítaj ďaľej

Panvicu odstavíme, pór zmiešame s nakrájanou šunkou, rozdelíme na hrianky. Obložíme syrom a zapečieme. Keď sa syr roztečie, toasty poprášime mletou červenou paprikou a môžeme podávať.

1 porcia obsahuje: 2353 joulov (562 kalórií)

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach