Suroviny na hrozno obalené v syre:
16 ks guľôčok bezkôstkového hrozna ( môže byť biele, červené, ale aj ružové ), 80 g syra Philadelphia, 80 g syra gorgonzola (typ sladký – dolce), 80 g solených mandlí alebo pistácií
Postup:
Hrozno očistite, umyte a osušte papierovou utierkou. Zmiešajte spolu oba syry – Philadelphiu spolu s gorgonzolou a vymiešajte ich do kompaktnej hmoty. Solené mandle alebo pistácie bez šupky vložte do mixéra a zľahka ich posekajte. Hrozno obaľte v syrovej zmesi, vytvorte dlaňami guľôčky, ktoré obalíte buď v posekaných pistáciách alebo v posekaných mandliach. Takto pripravené hrozno obalené v syre dajte do škatuľky a uskladnite aspoň na dve hodiny do mrazničky.
Vychladené môžete podávať!
Recept pochádza z kuchyne talianskeho ambasádora v gescii Veľvyslanca Talianskej republiky J.E. Roberta Martini a jeho pani manželky Flavie Bigi
Ochutnali sme ho v SOŠ Farského, Bratislava, kde ho pripravili študenti školy, pod osobným dohľadom p. Flavie Bigi na „Dni talianskej kuchyne“.